Az amerikai Marilyn Manson zenekar soproni fellépése ellen tiltakozik a Győri Egyházmegye. A sokak által sátánistának titulált csapat szombaton este a VOLT Fesztiválon koncertezik.

Az egyházmegye nem csak a Sopron környéki, de a legtöbb Győr-Moson-Sopron megyei templom ajtajára kiragasztotta tiltakozó plakátját, amelyen az áll, hogy őszinte megrökönyödéssel veszik tudomásul az amerikai sátánista zenekar magyarországi fellépését. Ez ugyanis a plakát szerint alkalmat ad a keresztények elleni gyűlöletkeltésre.
Azt kérjük a hívektől, hogy imádsággal és böjt felajánlásával könyörögjenek a gyűlöletkeltőkért és megtévesztett testvéreinkért – tájékoztatta a Független Hírügynökséget J. Kovács Andrea, a Győri Egyházmegyei Hivatal sajtóreferense.

Én ezt az egészet már annó talán 4 éve sem értettem. Aki negatív véleménnyel van az egyházról, a katolikusokról, az Marilyn Manson nélkül is negatív véleménnyel lenne róluk. ráadásul ezzel az erővel annyi minden más ellen is tüntethetnének…

De ha csak magamból indulok ki: Én hallgatom Mansont, sőt, ha anyagilag is úgy állnék, és nem lenne más elfoglaltságom, a koncerten is ott lennék. Ettől függetlenül egyáltalán nem tartom magam rossz embernek. Sőt!
Nade, mindegy is. Nekem nem dolgom megítélni bárkit is emiatt, az viszont tény, az egyháznak is sokkal egyszerűbb lenne az élete, ha nem mindenben az ellenséget keresné… 

A bejegyzés trackback címe:

https://merrevanazertelem.blog.hu/api/trackback/id/tr511802470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása