Rengeteg minden összegyűlt a utóbbi néhány napban, amíg a költöztetés tartott, mégis, akármihez nyúltam, semmiből nem volt elég, egy olyan poszthoz, ami méltó lenne az új hely első bejegyzése címre. Ígyhát most ömlesztve kaptok mindent: sztorit, képet, videót...

Vágjunk is bele!

A brit The Daily Telegraph című lap nemrégiben arról számot be, hogy a mértékletes sörivás érősíti a csontozatot, ezáltal gátolja a zömmel ötvenéves kor fölött kialakuló csontritkulást. Mindez annak köszönhető - idézi az újság a Kaliforniai Egyetem kutatóinak tanulmányát - hogy a sörnek magas a szilícium tartalma, ami köztudottan segíti a csontok képződését, illetve szilárdságuk megőrzését.
E jótékony tulajdonság különösképpen jellemző a magas komlótartalmú fajtákra.

Mivel egy amerikai kutatásról van szó, én inkább nem firtatnám, vajon mennyi is ennek a valóságalapja. Egyes orvosok elismerik, hogy a szilícium, mint olyan tényleg jót tesz a csontoknak, ám a kálcium ennél sokkal fontosabb.
De hogy mindenkinek igaza legyen, buli előtt egy jó pohár hideg tej, aztán jöhet a sör, töménytelen mennyiségben. Végül pedig ott az a csúnya másnap. Én személy szerint a lugosításra és a zöldségekre esküszöm.
Kálcium, szilícium, vitaminok... mi kell még? Talán még egészségesebb is, mint az átlag hétköznapok menüje.

És ha már a sörről van szó, itt egy újabb Beer Song

 

 

Végül pedig mindezek megkoronázására:
Az igazi sörhas a BigyoShop -tól.

Remek kütyü, kb. 5 korsónyi (2.4 liter) sör tárolására alkalmas, és egy csövön rekesztül ihatsz a saját sörödből bármelyik fesztiválon vagy focimeccsen, vagy bárhol.
És ha az emlékezetem nem csal, készült ilyen női változatban is. Nem kell nagy kreativitás ahhoz, hogy kitaláljuk, ennél a változatnál hová is raktározzuk az értékes nedüt. ;)
 Erről viszont sajnos semmilyen képet nem találtam. Szóval ha valakinek használható információja van eme tárgyról, kérem ossza meg velünk! Ígérem, jutalma nem marad el! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://merrevanazertelem.blog.hu/api/trackback/id/tr801812560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zserbózombi 2010.03.05. 22:55:40

A sör biztosan nem jó a csontoknak. Ugyanis vízhajtó hatású és a vizelettel mindenképpen Ca-ot vesztünk. Lehet, hogy a szilícium is kell, de a Ca-ból jóval többet igényel a szervezetünk.

Korrekt Költöztetés · http://www.korrektkoltoztetes.hu 2010.03.06. 16:52:40

Húúú, egy ilyen nekem is kéne, költöztetés után, este egy jót hörpölni belőle :)
süti beállítások módosítása