"Aki hülye, haljon meg!" - szoktuk mondani. Brit kutatók nem kevés pénzt és energiát (gondolom én, mert minden kutatáshoz pénz kell) fektetve a dologba bebizonyították, hogy aki hülye az tényleg meg is hal.

Méghozzá szív- és érrendszeri megbetegedésben.
Az öt legfontosabb kockázati tényező közül rögtön a második az alacsony intelligencia hányad. Ezt követi az alacsony jövedelem, a magas vérnyomás, és a kevés fizikai aktivitás. Nem meglepő módon az első helyen a dohányzás áll. Érdemes elgondolkodni, vajon milyen összefüggés áll fenn, e négy tényező között. (a dohányzással most nem foglalkoznék, hiszen ahogy én látom ez kortól, nemtől, családi és egyéb háttértől teljesen független szokás)
 

Nem meglepő, hogy a kevesebb intelligenciával rendelkező egyének csak a legritkább esetben jutnak diplomához, és kapnak jólfizető állást. Persze elegendő pénzzel ez is megoldható. Így tehát ezek az emberek a munkások táborát erősítik (ők lesznek a droidok), akik köztudottan nem keresnek valami jól. Emiatt állandó bennük a feszültség. Ez egyenes út a magas vérnyomáshoz. Bár fizikai munkát végeznek, ez mégsem minősül rendszeres aktív mozgásnak.
Persze biztosan vannak kivételek. Én most csak azt mondom el, amit látok. És én ezt látom.

És természetesen alacsony IQ -val is lehet egészséges életet élni, és kicsit elhúzni az amúgy is elkerülhetetlen véget... Hajrá!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://merrevanazertelem.blog.hu/api/trackback/id/tr791836986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása