Időről időre rá kell döbbennem, hogy bizony Kowalsky a válasz a kérdésre: Merre van az Értelem?

Az élet apró igazságaira próbálnak rávilágítani, ezekből az apróságokból pedig lassan - lassan összeáll egy teljes életfelfogás; egy olyan világ, ahol mindennek oka és értelme van.

Ahol az, hogy kihalt a szívünkből a szeretet, a hála meg a remény és a béke, a hit... NEM IGAZ! Ahol a Föld sem azért kék, mert gyakran verték, hanem mert így szép és kész.

Az életben semmit nem kell túlragozni! Csak keresd az élet pozitív oldalát, változtasd meg magad, és megváltozik a vilád! Hiszen már a Road is megmondta: azt kapod vissza, amit adsz magadból! És ez tényleg így van. Nekem már nem egyszer bevált ez a fajta világszemlélet.
 És fontos, hogy a pesszimizmus bűn, melytől férges a mag... és hogy soha nem szabad beérnünk a langyossal, a trével
És mégvalami, amit mindenkinek eszébe kéne vésnie, ahelyett, hogy gyűlöli magát (mert sokan vannak így): Lásd, hogy mennyire szép... Az, ami vagy, milyen gyönyörű lény! Mi magunk vagyunk az oka és eredője a körülöttünk lévő világnak, nézőpont kérdése csupán, hogy lesajnálóan legyintünk, vagy gyönyörködünk benne. Hát miért ne tehetnénk az utóbbit?
 

 

 

 

Nagyon az aljára és nagyon kis betűkkel:
Persze láthatjuk akármilyen szépnek és egyszerűnek a világot, sajnos az közel sem tökéletes. Viszont erre is van magyarázat: az Isten mindent jól csinál.... Ahhoz viszont, hogy ezt el is tudjuk fogadni már egy teljesen más világszemlélet kell... Én személy szerint próbálom ezt elhinni, és azt, hogy a végén tényleg mindenki azt kapja amit megérdemel....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merrevanazertelem.blog.hu/api/trackback/id/tr542100620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zserbózombi 2010.06.24. 07:54:38

Amikor valami nem tetszik, nekem az jut eszembe, hogy asszem Leibnitz szerint ez a létező világok legjobbika és ha arra gondolok, hogy lehetne sokkal rosszabb is, akkor ettől egy kicsit jobban érzem magam. :o)
süti beállítások módosítása