Amerikai tudósok szerint a botox korlátozza a gondolkodás képességét.
Különösen a beszédértés képességét károsítja a botoxos kezelés. A kutatók szerint a harag,a düh és a szomorúság jobb megértése érdekében ráncoljuk a homlokunkat. Aki azonban nem tudja homlokát megfelelő módon mozgatni, az nehezebben érti meg, a homlokráncolással járó érzelmeket.
A kutatócsoport 20 nőt vetett alá beszédtesztnek a botox kezelés előtt és után. A vizsgálatok kimutatták, hogy a terápia után egy másodperccel tovább tartott, amíg a résztvevők megértették a következő mondatot: Ön elbúcsúzik egy jóbaráttól, akit soha többé nem fog látni.
- Bár egy másodpercnyi késedelem nem tűnik különösebben soknak, ez elegendő ahhoz, hogy egy beszélgetés során bizonyos érzelmi ingadozások ne jussanak el a befogadóhoz. -nyilatkozta a kutatócsoport egy tagja.
A szakértők feltételezése szerint az agynak az arcizmok visszacsatolására van szüksége, hogy irányítani tudja az érzelmeket.

 

Én személy szerint kiváncsi lennék, mindennek milyen hatásai vannak hosszú távon... Meghát, gondoljunk bele! Nem elég, hogy a botox-kezelt személy arcán nem sok érzelem látszik, de még ő maga is csak lassan érti meg mások arckifejezését.

Egyszer hallottam rádióban:
A műsorvezető a botox kezelésekről, és annak hatásairól beszélgetett meghívott vendégével. Jött a kérdés, hogy tulajdonképpen mi is az a botox?
- A botox tulajdonképpen egy idegméreg, ami megbénítja az arcizmokat...- Persz miután befejezte a mondatot, a hölgy is rájött, hogy talán nem ez volt a legmegfelelőbb mondat az eljárás népszerűsítésére... Hiszen ha jó színben akarunk valamit feltűntetni nem használunk olyan szavakat hogy bénít, és hogy idegméreg....

A bejegyzés trackback címe:

https://merrevanazertelem.blog.hu/api/trackback/id/tr972123086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása