Reggel, mikor hazaértem első dolgom volt egy forró fürdő. Közben megpróbáltam átgondolni, ha le kéne írnom az elmúlt néhány nap eseményeit, mivel kezdeném. Nem jutottam sokra. Annyi az élmény, hogy képtelenség lenne mindet összeszedetten leírni. Szóval nézzétek el nekem, ha néha kicsit csapongok!

Még mielőtt bármibe is belekezdenék, meg kell jegyeznem, nem ez az első fesziválom. Az utóbbi két évben a Hegyalja fesztivál volt számomra az év csúcspontja. Idén viszont Pécsre eset a választás.próbáltam eltekinteni az előzményektől, és nem hasonlítgatni egyik fesztivált a másikhoz, mert annak nincs értelme. Más zene, más a helyszín, mások az emberek. Mégis, néha akaratlanuk is kicsúszott a számon: Bezzeg Tokajban.....

És hogy mik voltak e kijelentésnek az okai?

Az étel
Nem volt rossz, egyáltalán! Sőt! Egyetlen gond a választékkal volt. Mégpedig hogy kicsi. 

A távolságok
Minden messze volt. A  város, a strand, a bolt, a Nagyszínpad!

A fesztiválozók
Lehet hogy csak a meleg tette, ezért ült inkább mindenki a strandon, minthogy a koncertekre járt volna délután...

A víz:
Nem tudom ki hogy van vele, de ha a fürdővíz hidegebb mint a tó vize, akkor nekem a napok múlásával egyre inkább nehezemre esik beállni a zuhany alá.

Persze lehet, hogy csak mi tettük magasra a lécet, és nekünk voltak túl nagy elvárásaink. Hiszen nem lehet minden fesztivál egyforma. Valószínűleg, csak megszoktuk, hogy minden a seggünk alá van tolva. Hogy nem kell 20 percet sétálni a strandig, hogy ha be akarunk menni a városba nem kell buszra várnunk, csak átsétálunk a hídon és hogy egy Skafunders koncerten Tömeg van.

És sajnos a Hegy' más szempontból is rányomta bélyegét a fesztiválunkra. Nem egy előadó kezdte úgy a koncertet, hogy Tegnap Tokajban játszottunk és..... És baromi fáradtak voltak. Nem mondták, de látszott. Főleg Road -ékon. De a Belgától is megkaptuk a magunkét: "Tegnap Tokajban játszottunk. Nagyon sokan voltak. Örülünk, hogy ti itt ilyen jól elfértek...."
Na igen.... És még Lukács Laci is beszólt egy gumi zsiráf miatt a közönségnek.

De voltak pozitív dolgok is:

Szúnyogok a fesztivál területén és a kempingben nem volta, csak kint a tónál.
A Kempingben viszonylag sok árnyákos hely van
Sok zuhanyzó volt (de természetesen ez sem volt elég)
Az internetsátor nagyon korrektül meg lett csinálba. Halk lassú zene, hűvös levegő, sötét.
És persze a rehab sátor.- Tisztelet a Djuice -nak!! ;)

ÉS akkor jöjjenek most a számszerű tények:
(Persze az adatok nem teljesen pontosak. próbáltam számontartani mindent, de az én agyi kapacitásom is véges... :))

Ha Dévényi Tibi Bácsit is beleszámolom, akkor 24 koncert
Több mint 26 óra tánc
Kb. 16 óra alvás (az 5 éjszaka alatt összesen)
Minimum 12 liter sör
Kb. 5 liter víz
Néhány nem várt ismerős
Rengeteg fura fazon

 Sok nevetésre és egy kis agyalásra adott okot az internetsátor. Mint már mondtam, minden elismerésem a Djuice -é, mert nagyon korrektül volt berendezve a sátor. (Bár szerintem több mobil töltő kellett volna.)
Ami elgondolkodtatott, az az, hogy ott van az ember a fesztiválon, egy hétig semmi gondja nem lenne, ő mégis azzal foglalkozik, hogy lájkolta -e őt valaki, és hogy ő kit /mit lájkolhat. Gyorsan végigszladtam a gépek mögött, amolyan állapotfelmérést csinálva. A gépezők felénél biztosan meg volt nyitva a Facebook vagy az IWIW. Sőt! Volt aki játszott!
Hogy nem lehet elszakadni ennyi időre egy kicsit a gépektől? Az egy dolog, ha valaki híreket olvas, megnézi a mail-jeit. De ez szerintem nem mormális.
A röhögésre az okot pedig az szolgáltatta, hogy a elgondolkodtunk, mi lenne ha kamerát szereltetnénk minden monitorra, és figyelnénk az emberek reakcióit, mikor nem tudják megnyitni egyik közösségi oldalt sem.

Na meg a megjegyzés:
"... Inkább dugna a sátorban, vagy játszana a pöcsével... de nem, itt kell ülnie és gépeznie...! Találjatok már ki valamit, mit mit lehetne csináltatni velük, Facebook helyett."

Hmmm... nekem nem utott eszembe semmi... Mármint az alap dolgokon kívül, hogy igyanak egy sört, menjenek le a stradra vagy be a városba. De gondolom ez nem jon be nekik, azért ülnek inkább a gép előtt órákat.

Ti mit találnátok ki az ilyen embereknek??

Folyt.Köv. hamarosan, képekkel!! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://merrevanazertelem.blog.hu/api/trackback/id/tr312158815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása