Hogy igazán eredményesek legyünk, egyetlen képletet kell megjegyeznünk:

C x I x H = E

C- célirányosság
I- időráfordítás
H- hatékonyság
E- eredményesség

Mindezek mellé nem árt mindenkinek tisztáznia magában, hogy nem nyújthat 100% -ot, ha élni is akar mellette. Teljesen megfelelő az oktatásban bevált 80% -ot megcéloznunk. Onnan 5 -ös, onnantól mondhatjuk, hogy tényleg eredményesek voltunk.
De nehogy valaki azt gondolja, hogy ez olyan egyszerű! Annak idején, mikor ezt egy nagyrabecsült tanárom megtanította nekünk kiszámoltuk mi van akkor, ha mindenből csak egy kicsit engedünk:

(Az értékek 0 és 1 között mozoghatnak)

C= 0,9
I= 0,9
H= 0,9

 

C x I x H = E

0,9 x 0,9 x 0,9 = 0,729 = 73%  És hol vagyunk még a 80% -tól??


Én törvénybe iktatnám, hogy MINDEN oktatási intézményben hangozzon el ez élőszóban évente legalább egyszer, és minden tanterem falára függesszék ki!
Persze nem csak addig él ez a képlet, míg az ember tanul. Élete minden napján eszébe kellene hogy jusson mindenkinek... Akkor talán nem gondolkodnánk olyan sokat azon, hogy már megint miért nem sikerült?

A bejegyzés trackback címe:

https://merrevanazertelem.blog.hu/api/trackback/id/tr162197283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása