Olvastam valahol, hogy ha az ember be akar építeni valamit az életébe -vagy épp le akar állni egy rossz szokásáról- a legjobb módszer egy 30 napos projekt.
Miért 30 nap? Ez az idő elég rövid, hogy az ember bevállalja, és elég hosszú, hogy az új szokás beépüljön a napi rutinba, vagy hogy kiderüljön neked való -e egyáltalán.

Íme néhány példa:

  • 30 nap TV nélkül
  • 30 napon át 15-20 perc meditáció -jótékony mentális hatásai miatt nagyon ajánlott, nem vesz igénybe sok időt.
  • 30 nap panaszkodás nélkül- te kibírnád??
  • Olvass napi 50 oldalt - az internet uralta világban nem egyszerű, viszont annál hasznosabb!
  • Sportolj!

 

Én három  projektbe kezdtem bele: 30 napig rendet tartok az asztalomon (ez kemény menet lesz, magamat ismerve), nem fogok panaszkodni (ez az egyszerűbb), és nem gépezek az ágyban.
Persze vannak terveim a jövőre nézve is: mozgás/ kutyasétáltatás naponta, rajz (suli miatt amúgy is kéne), és minden nap kimegyek a levegőre (jah... előfordul hogy napokig nem vagyok kint, pedig kertesházban élek...)

Én csak ajánlani tudom a dolgot! Biztosan mindenkinek vannak olyan dolgai, amit szívesen csinálna minden nap, vagy épp ellenkezőleg, végleg leszokna róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://merrevanazertelem.blog.hu/api/trackback/id/tr572199495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása