Hogy tanuljunk is ma valamit:
Egyszer, talán a magyar tanárom mondta, hogy minnél nagyobb szerepet tölt be valami egy nemzet életében, annál több szava van rá -a saját nyelvén természetesen.
Hát akkor most vegyünk egy olyan dolgot, ami sokak életében fontos szerepet tölt be, hiszen nagy fájdalmak árán mondhatják magukénak, és 30 -40 év múlva valószínűleg sok fejtörést fog még okozni nekik… És megfelelő anyagi háttér esetén, szintén nagy fájdalmak árán fognak megszabadulni tőle.
És hogy miről is van szó??
Erről kéremszépen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ismerős ugye? Csípőtetkó. Tipikusan valami nonfiguratív, törzsi motívumokra hajazó szimmetrikus forma, kínai írásjelek, széttárt szárnyú pillangó, madár, vagy ami a leg idétlenebb: angyal szárnyak. Ki hordana a segge fölött szárnyakat??
Németül ez az Arschgeweih, angolul pedig Tramp Stamp -nak szokás nevezni. Magyarul pedig… azt sem tudom hol kezdjem… Hozzám hasonló sorozathülyék Barney -tól megtanulhatták, hogy ez bizony egy kurvarrat, vagy seggagancs. Esetleg farfirka. De nevezhetjük még ribancrendszámnak, seggstukkónak. Ezek voltak szerintem a kreatívabbak.
De van még: cafkacimke, tomporbokor, ribillog.

És végül, de nem utolsó sorban: Kifestőkönyv kutyapózhoz vagy söralátét!!

10… 10 különféle kifejezés egyetlen dologra. Kéremszépen, ekkora szerepet tölt be kicsiny hazánkban a csípőtetoválás. (És akkor még nem is említettem ezeknek a különféle kombinációját.)
Térdre borulok a magyar nyelv szépsége előtt, komolyan! Ennyiféleképpen kifejezni valamit, ráadásul úgy, hogy mindegyik érzékeltet egyfajta lekezelő hozzáállást.
Azt nem értem viszont, hogy ettől függetlenül, miért csináltatnak mégis olyan sokan seggagancsot maguknak? Ebből nem egyértelmű, hogy igazából ez se nem szép, se nem semmi…. És az emberek többsége nem is szereti.
De majd rájönnek ők is.
És akkor majd sajnálhatják.
Pont. 

A bejegyzés trackback címe:

https://merrevanazertelem.blog.hu/api/trackback/id/tr601806724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása