Megfejtések:

 1. Adams Family
 2. Keresztapa
 3. Harry Potter
 4. Eredet
 5. james Bond
 6. Mission Impossible
 7. Ragyogás

Szólj hozzá!

Címkék: zene

 

Vártam, hogy vajon mi sül ki belőle a végén, de igazából erre nem számítottam! :D:D

jellylorum 2011.03.17. 14:15

Bat-lakás

 Laknátok??

David Kawena képei:

 

Ha nem, itt a segítség:

 1. A herceg a Szépség és a Szörnyetegből
 2. Kuczó - Eszeveszett Birodalom
 3. Aladdin
 4. Herkules
 5. John Smith -Pocahontas
 6. Peter Pan
 7. Phoebus - A Notre Dame-i toronyőr
 8. Eric herceg- A Kis hableány
 9. Tarzan

 

Hamupipőke:

 

Hófehérke:

 

Rapunzel:

jellylorum 2011.03.04. 19:05

Mini makettek

 

jellylorum 2011.03.03. 20:12

Fura bútorok

 Érdekesek... de mennyire használhatók? Vagy az már nem lényeg??

 Vannak ugye a jó tetoválások -amiről most nem ejtenék szót, ilyeneket bárki talál a neten, vagy ismerősei körében- és vannak azok, amiket az ember inkább elrejtene. Lehet hogy első pillantásra elégedettek vagyunk a munkával, de később mindenféleképpen rá kell jönnünk, hogy nagy hülyék voltunk mikor megcsináltattuk. Ennek több oka lehet. Megesik, hogy a tetoválónk kiváló munkát végzett, de egy eleve rossz ötletből nem sok jó sülhet ki, de az is előfordulhat, hogy az ötletünk kiváló, a kivitelezés viszont.. hömm.. mondjuk, hogy elgondolkodunk azon, mennyivel jobban jártunk volna, ha magunkat tetováljuk -akár értünk hozzá akár nem.
És van még egy harmadik kategória is: A kivitelezés jó, az ötlet jó.. csak nem tetoválásnak.. én például nem tudom, hosszútávon együtt tudnék -e élni rajzfilmfigurákkal...

Lássuk a példákat:

 

 

 Egy reklám akkor jó, ha az felkelti az emberek érdeklődését. Nincs ez másképp a lakóépületekre, irodaházakra kitett hatalmas óriásplakátokkal sem.
Ráadásul ilyen esetekben a kreatív team szabadsága is sokkal nagyobb, hiszen gyakorlatilag nincs méretbeli megkötés, így a figyelemfelkeltés adott, annyi a lényeg,hogy minél érdekesebb legyen a dolog.
Lássunk néhány külföldi példát:

Allstate Biztosító- Chicago, USA

 

Anando Tej "Emberfeletti képességek" - Mumbai, India

 

Coca Cola- ismeretlen

 

 Lego

 

 

 Coop's festék- Dallas, USA

 

 Pantene- Toronto, Canada

 

 Alco (ipari tisztítószer)- Chile

 

 Hozzánk is kellenének az ilyen kreatív emberek! :)

 

 Egyszer már volt róla szó, miként ihlette meg Lady Gaga néhány hazai zenészünket. Most kiszélesítjük a kört, és körbenézünk a nagyvilág zenei palettáján.
Meg kell mondjam, elég színes képet mutatnak a feldolgozások. Gyakorlatilag minden stílusra hatással tudott lenni. 
Mivel nem éppen az én műfajom amit csinál, így csak gondolom, hogy ezek szerint amit csinál, az nem rossz. Vagy mégis, és épp ezért nyúl mindenki hozzá, hogy megmutassa, ő ezt jobban is meg tudja csinálni? Én inkább az előbbire szavaznék, de ki-ki döntse el maga..

Nézzünk tehát néhány videót- a teljesség igénye nélkül! (remélem az eredeti verziókat nem kell bemutatnom senkinek)

Kezdjük az én személyes kedvencemmel:

 

 

 Ez üt! :D

Szólj hozzá!

Címkék: cover

 A nagy rendrakás és szortírozás közepette akadtam erre a cikkre. Anastasia Toufexis szerint: "Ez a teljesen irracionális, toxikus állapot - mármint a szerelem (a szerk.) - a természet mesteri stratégiája -életadó ereje, amely az elmúlt évezredekben biztosította sz emberiség, túlélését és haladását."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De mégis hogyan??

Egy pillantás, egy érintés, egy szoknya libbenés kémiai anyagok áradatát indítja el az agy érzékelő központjából, amely az ereken keresztül végigszáguldva eljut a test minden zugába. Az eufóriát az amfetamin rokonai, a dopamin és a feniletilamin idézik elő, amelynek hatására egyik pillanatról a másikra rideg, zárkózott, kötekedő egyének elragadó, aranyszívű lénnyé változnak, és a középkorúság terheit cipelők egy szempillantás alatt újra gimnazistának érzik magukat.A komplex kémiai folyamat során az agyban negatív hatások is keletkeznek: a rajongó csetlik -botlik, mindenbe beleütközik, összehord hetet- havat és rossz buszra száll hazafelé. Akik gyűlölnek szerelmesnek lenni, azok ezt a kontrollálhatatlanul kusza szellemi állapotot gyűlölik.

Ha a szerelem lázának tünetei emlékeztetnek a kábítószerek által előidézett földobódásra, annak az az oka, hogy a szerelem egy toxikus állapot.
Az agyban természetes úton kiválasztódó vegyi anyagok ugyanazokat a hatásokat váltják ki a szervezetben, mint a mesterségesen előállított stimulánsok. A legújabb kutatások szerint a dopaminszint emelkedése téves képzetet idézhet elő (a szerelem tárgya a legszebb férfi, illetve nő a világon...). Ugyanakkor a feniletilamin, ami közrejátszik a romantikus szenvedélyek felkeltésében, bizonyos mértékig hallucinogén.

Nem véletlen tehát, hogy egyesek (a kábítósokhoz hasonlóan) a szerelem rabjává válnak és akár ölni is képesek egy 8toxikus állapotot kiváltó) szerető magatartásért vagy éppen ellenkezőleg (a hozzászokástól menekülve) állandóan újabb és újabb partnerekkel keresik a szerelem ideig- óráig tartó mámorát.

Mikor a szerelem bódulata bekövetkezik -valójában felborul a biológiai egyensúly- a szervezet védekezésképpen ellenanyagot kezd termelni. Ennek hatására előbb utóbb toleránssá válunk a külső hatásra termelődő toxikus anyagok iránt. A pillantás, a simogatás vagy a szoknyalibbentés ami valamikor kiforgatta sarkából a világot, fokozatosan visszaadja a helyét a fizikai törvényszerűségnek. Mint ahogy személyenként változó a kémiai reakció foka, ugyanúgy különböző ideig tart a szerelem kábulatából való ocsúdás. A szerelem ugyanis a trubadúrok és a slágerek híresztelése ellenére nem tart örökké. Általánosan 1-3 évre tehető a leglángolóbb időszak, és ez sokak számára tragikus felismerés.

Életünk során -a társadalmi elvárásokkal ellentétben - átlagosan 7-10 alkalommal leszünk szerelmesek. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ez az elvárás (a társadalmi érdekeknek megfelelően) a trubadúrok minden realitást nélkülöző énekeire alapozott, miszerint az igaz szerelem egy és örök.

 

A fővárost már megszállták...

Mostanában nagy divatja van az egészséges táplálkozásnak. Az emberek olyan alapanyagokat képesek magukba diktálni, melyekről épeszű embernek sosem jutna eszébe a táplálék, mint olyan. 

De talán még a gyakorlottabbakat is érheti meglepetés:

 Nem is értem, miért tiltották be... :)

jellylorum 2010.10.16. 22:09

Részeg SMS -ek

 Mindenkinek vannak gyenge pillanatai. Főleg ha iszik. Egyesek ilyenkor szerelmet vallanak -idegeneknek is akár, mások SMS -t írnak olyanoknak, akiknek nem kellene, és gyakran olyat, amit nem kellene.
Az ilyen fajta üzenetekből válogattam össze nektek azokat, amelyek az agyhalál beállta előtti pillanatokban születhettek, amikor a telefont az ember még megtalálja, de a gombokat már nem. :D

ittuagy golyabalob? ea ha nem be tuss irni szocialzntripolodgiaira?? koszoooooooonom

Mire kijozawmotam útmona megin beruktam.

zsia eltévedtema hálozsákba segitened kéne emlátom a fényt :s

Megetettem egy hatyaty

Szeretlek, 6sszetor t tflecinnatl is! :)

Na bazy Bori, kr... RéSZEG vok,jó,h közszemérems3rtés miatt m3g nem csuktak 5e holna hivj. Kr... Része. Vok holnap hivj! Cupp!

sztém ahufyomnak is 1s zazalek a aalkohol tartma

Gydrre at dugmi mort !!.!!!

nazgong!!

"hha íszol bebaazsol!"

Mi mápg.bevúmdmk bászvä. :d de még tjvjawn 1 módtka.

Végül az én személyes kedvencem, amit egy régi telefonból kutattam elő:
Gyere me engemabastak a fas :) - Mikor elmeséltem az illetőnek hogy ilyet kaptam, a reakció annyi volt, hogy értelmezhető ez, csak én nem ismerem a hozzá tartozó kódot. :))

Na, igen. Szép esték lehettek. De tudok olyat, -akinek személye maradjon inkább rejtve, nem szeretném így is egyre romló jóhírét méginkább szétcincálni- aki a WC -n fekve (!) talán már az agyhalál beállta után, képes volt addig nem elküldeni az SMS -t míg meg nem írta azt helyesen. Ez lett a vége:

Nagyon elszúrtuk a dolgot.gyere vissa értem!nem vagyok jol.

Azért ez szerintem dicséretre méltó! :)

Feladat:
A fenti SMS -ek lefordítása. A helyes megfejtők jutalma, hogy tőlem soha nem kapnak majd ilyen üzeneteket! ;)

forrás: Múlt éjjel

  Bizony, vannak sorozatok / sorozatkarakterek amik / akik mindennél / mindenkinél jobban hatnak egy adott korosztályra.
Gondoljunk  csak Esmeraldára, a vak lányra, akinek pénzt gyűjtöttek, hogy újra láthasson.
És most itt az új őrület. Ő nem más, mint Barney Stinson. Gondolom senkinek nem kell bemutatnom. Szerencsére ő nem vak, nem szorul semmiféle segítségre. Még jó, különben valószínűleg megint csak mi magyarok csinálnánk magunkból komplett idiótát.
De nem is ez a lényeg! Hanem hogy 5 évad Így jártam anyátokkal után olyan nagy emberek közé tornázta fel magát -véleményem szerint- mint James Bond, Dart Vader, a Spencer & Hill páros és a Rózsaszín Párduc. Hogy mi a közös bennünk??
Szerintem nincs olyan ember, aki ne tudna idézni tőlük valamit! És hogy igazamat bizonyítsam:

"Vodka - martini. Rázva nem keverve!"

"Luke, én vagyok az apád!"

"Te mondd, hogy rablótámadás! A te hangod mélyebb!"

"Agyő, balra el!"

Ugye, mindenki ismeri ezeket a mondatokat? És azt, hogy "Öltözz ki!" ? vagy: "Ez ferge... most figyelj... teges; fergeteges lesz!" Persze ez már rég nem ugyan az a korosztály, de a hatása hasonló!
Miért is hoztam fel ezt az egészet? mert úgy tűnik, kezd egyre nagyobb méreteket ölteni ez az egész. Kezdetnek ott volt a Tesó -kódex, de ma már ott tartunk, hogy Október 13 a nemzetközi Öltözz ki! nap. Bizony! És bevallom, én is ki fogok öltözni: ing, nyakkendő, ami kell... mert szerintem nagy poén!
És bizony vannak dolgok, amik a hétköznapi beszédbe is szép lassan beépülnek, és természetessé válnak. És mindenki érti miről van szó, mikor ezt a beszélgetést olvassa:

 Csén ma innnnnniiii akarok!! én ezt nem bírom?:D
 Cs!
 Aholnapig sem birod ki? akkor ihatunk! nem feltétlen party,
csak úgy ihatnánk!
 Csháátttttt
nincs választásom úgy érzem xd
 Avagy! te is iszol otthon magadban, én is iszok itthon magamban,  
és telepatikusan koccintunk.
 
vagy önkocc! :D:D
 Csáhhh XD
 Amost mondd h nem fergeteges ötlet! :D
 Csaz elég szánalmas lenne..
 AxD
 Csés pacsizunk magunkkal a levegőbe :D
 Avagy felhívlak, és telfonpacsi! xD
 
 Csáucs najo ez egyre fájdalmasabb :D
 Aén jókat szórakozok! :D :D
 Csnajo kezdek beletörődni h esélytelen

 

 Jó régen nem jelentkeztünk semmi érdekessel, viccessel vagy hülyeséggel. Ennek egyszerű oka van/volt: a kedv és a lelkesedés hiánya. Mert anyag az van bőven, is idő is akad mostanság nem kevés. De most visszatérünk! Kezdetnek most csak pár kép, aztán belehúzunk!

Süni 2010.08.27. 18:19

A komolytalan cég

Van egy cég, (digitális) tévéadás, szélessávú internet a fő profiljuk. Itt a körzetben az utóbbi egy hónapban az adás rengeteget vacakolt, de az internet is többször vált labilissá. Hogy hol történt ez, és melyik céggel, fedje homály, elvégre ez itt nem a reklám helye.

Mindenesetre napok óta mondogatom, hogy vicc ez a cég - ma pedig az egyik (egyébként hibaelhárító) autója alapján megbizonyosodtam róla, hogy szerintük is. 

Gyanítom, nem szorul magyarázatra, de hátha vannak itt hozzám hasonló csodabogarak, akiknek azért, ha ismernek is párat, életük nem mindennapi szereplői az internetes rövidítések:
a LOL egy angol eredetű kifejezés rövidítése. Több változata is létezik, én nem vagyok annyira művelt, hogy tudjam, melyik volt az igazi, ezért csak párat felsorolok a példa kedvéért: Laughing On-Line; Laugh Out Loud. A lényeg, hogy valami nagyon vicces, valamin nagyon hangosan nevetünk.

 Hihetetlen jó ez a reklám. Ami a Tv-ben megy, az gagyi! ("Ő itt Sára, Bettina....") De ez, ez fantasztikus!
Respekt AXE!! ;) 

Fogadjunk, elsőre ti is úgy jártatok mint az a srác! :) - Én is! :D

jellylorum 2010.08.13. 14:04

VOLT -on

A videó a VOLT fesztiválon készült, a háttér ismeretlen. Vannak akik azt mondják tényleg részegek, vannak akik azt állítják, csak kiváncsiak voltak hányan segítenek nekik... de vannak még más vélemények is.
Szernitetek??
Esetleg van, aki látta őket élőben?

jellylorum 2010.08.12. 00:07

Bad Romance

Van ugye Lady Gaga, akit az ember vagy szeret, vagy nem.... De azt hiszem túlzás nélkül állíthatom, hogy olyan nincs, aki ne ismerné -akármilyen zenét is szeret....
És van neki sok- sok száma, amiket szintén mindenki ismer -és vagy szeret, vagy nem. És a többségüket fel is dolgozták. Ezért voltam gondban, melyik számát válasszam mára. Aztán találta egy videót, ami mindent eldöntött.... A Bad Romance nyert!

 

És hogy miért pont ez?? Megmutatom.
Mert vannak nekünk nagyon tehetséges zenészeink, akik a hallgatható (és kétség kívül fülbemászó) dalból Istenkirály zenét varázsoltak:

 

Ők voltak azok, akik miatt ezt választottam:

És még jobbak is, mint az eredeti!! :D

süti beállítások módosítása